Sıkça Sorulan Sorular

Okulumuzun anlaşmalı olduğu bir öğrenci servisi, şoför, tur vb. bulunmamaktadır. Velilerimiz öğrencileri kendi imkanları ile okula getirmektedir. 

Okulumuzda sadece taşımalı erişim öğrencilerinin yararlandığı servis hizmeti bulunmaktadır.

Taşımalı erişim servis güzergahları, okulumuzun kayıt alanında bulunan taşıma merkezlerindeki öğrencilere göre planlanmaktadır.

Taşıma Merkezi Mahallelerimiz: Çukurbük, Çınar, Avutlu, Çöte, Tabaklı, Söylemiş, Kayabaşı, Tekkeköy, Hacılı, Duraköy, Dere, Muratbeyli, Kuzalan, Kuzalan Şıhlı, Başalan Dağcıoğlu, Başalan Hödoğlu, Belalan, Üçhanlar, Büyükçukur, Alaçamderesi, Alaçam, Başalan, Küçükçukur, Ahırlı, Tepecik, İdrisli, Muhsinli, Çayırlı, Beyköy, Atayurt, Celallı, Sıralı, İkizdere, Seyitali, Kethüda, Kartepe, Kayaköy, Koçalan, Göçebe, Aslanca

Okulumuzda sadece taşımalı erişim öğrencilerinin yararlandığı bir yemekhane ve öğle yemeği hizmeti bulunmaktadır. 

Öğretmenlerimizin nöbet görevi ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 15 dakika sonra sona erer. Buna göre öğrencimizi en erken 08:10 da okula bırakabilir ve en geç 14:50 de almanız gerekir.

i. Öğrenci kayıt alanında ikamet ediyorsa e-okul üzerinden kaydı yapılır.

ii. Anne ve babasının ikisinin de çalışması ve istemeleri halinde, belgelendirilmesi şartı ile anne veya babasının çalıştığı adresin kayıt alanındaki okula nakil yoluyla yapılır.

iii. Özel eğitime ihtiyacı olan veya özel yetenekli çocuklar için, istedikleri örgün eğitim kurumuna kayıtları, ilçe nakil komisyonları tarafından rehberlik ve araştırma merkezleri bünyesinde hizmet veren “il özel eğitim değerlendirme kurulu” kararı doğrultusunda değerlendirilerek, durumlarına uygun okullara dengeli bir şekilde yerleştirilir.

iv. Şehit, harp malülü ve muharip gazi çocukları, milli sporcu olan çocuklar ile 8.03/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, 24.05.1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu, 3.7.2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamındaki çocukların nakilleri, durumlarını belgelendirmeleri şartıyla istemeleri halinde kontenjan şartı aranmadan ve ulusal adres veri tabanındaki adreslerine bakılmaksızın kaydı yapılır.

Bir anasınıfı şubemiz vardır.

İlkokul 1-4. Sınıf seviyelerinde 2’ şer şubemiz bulunmaktadır. 

1. Sınıf öğrencilerimizin sınıfları ve sınıf öğretmenleri, duyurusu yapılan tarihte kura ile belirlenmektedir.

  • Okul kayıt alanında ikamet eden öğrenciler için temmuz ayının ilk iş gününde e-okul sisteminden başlar. 
  • Kayıt işlemi 25.05/4.2006 tarih ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri baz alınarak, e-okul sisteminden yapılır. 
  • Nakil yoluyla kayıtlar Ağustos ayının ilk iş günü itibariyle başlar. 
  • Kesin kayıtlar Eylül ayı içerisinde yapılır.

10 Temmuz 2019 tarih ve 30827 sayılı Resmi Gazetenin MEBOİKY değişiklik yapılmasına dair yönetmelik maddelerine göre;

a)İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır.

Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.

b) Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteler.” 

Kayıt zamanında kontenjana düşen sınıf olması durumunda (mevcutları 30 un altında kalan sınıf), boş kontenjanlar derslerin başladığı ilk iş gününde e-okul sisteminden ilan edilir.

Bu okullara kayıt alanı dışından öğrencisini nakil ettirmek isteyen velilerin başvuruları derslerin başladığı ilk hafta içerisinde e-okul sistemi üzerinden yapılır.

İkinci haftanın ilk iş günü yapılan nakil başvurularının boş kontenjandan fazla olması durumunda, nakil ile gelecek olanlar e-okul sistemi üzerinden kura çekilerek belirlenir.

 http://kavak19mayisilkokulu.meb.k12.tr/ adresinden web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

  • Ders başlangıç saati 08:35 
  • Ders bitiş saati 14:35

Zaman çizelgemiz okul web sitemizde bulunmaktadır.

Okul formamız resimde mevcuttur. İlçe merkezimizde okul kıyafetleri satan bazı mağazalarda bulunmaktadır. Okulumuzun ismini söyleyerek alabilirsiniz. Okulumuzun hiç bir mağaza ile anlaşması bulunmamaktadır.

Anasınıfı ücretleri; MEB Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 67. maddesi gereği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her eğitim öğretim yılı başında belirlenmektedir. Okullar belirlenen listeye uygun olarak bir tutar belirlemektedir.

2021/2022 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda anasınıfı ücreti alınmayacaktır.

Anasınıfımızda normal eğitim yapılmaktadır. 

Başlangıç 08:40 

Bitiş 13:40

İlköğretim kurumlarında öğrencilerin okula devamları zorunludur. Öğrencilerin velileri ile okul yönetimleri, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri, maarif müfettişleri, muhtarlar ve mülki amirler 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun ilgili hükümleri gereğince çocukların okula devamını sağlamakla yükümlüdürler.

Millî Eğitim Bakanlığı, illere gönderdiği resmi yazı ile geçen yıllarda bazı illerde pilot uygulamasını yaptığı e-okuldaki "sosyal etkinlikler modülünün" artık 81 ildeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencileri kapsadığını duyurdu. Genelge ile "Sosyal Etkinlik Modülü Uygulama Kılavuzu" paylaşılarak tüm ilkokul ve ortaokullarda uygulamanın başlatılması ve e-okula veri girişlerinin yapılması istendi.

Buna göre, öğretmenler, kılavuzda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda e-okul yönetim bilgi sistemindeki "Sosyal Etkinlik Modülü"nde kayıtları tutmaya başlayacak.    Öğrencilerin sosyal etkinlikleri, "bilimsel", "kültürel", "sanatsal", "sportif" etkinlikler ve "toplum hizmeti" olmak üzere beş ana başlıkta değerlendirilecek.

Kayıtlar, e-okul sisteminin dışında karne ile birlikte "sosyal etkinlik belgesi" olarak da öğrenciye verilecek. Sosyal etkinlik yapan öğrenciler modüle, "Sosyal etkinliğe katılanlar", "Ürün ortaya koyanlar", "Performans gösterenler" ve "Derece alanlar" şeklinde 4 ana kategoride işlenecek.   

Öğrenciye rehberlik edecek 

Bu kapsamda e-okul sisteminde öğrencilerin tüm akademik notları ile karnelerinin yanı sıra artık sosyal etkinlikleri de saklanacak. e-okul sisteminde tutulan bu kayıtların, öğrencinin bir üst eğitim kurumuna yerleşirken rehberlik hizmetlerine kaynaklık etmesi hedefleniyor. Okul idaresi ve öğretmenler, okula gelen bir öğrencinin sporla ya da sanatla ilgilenip ilgilenmediğini sisteme bakarak görebilecek. Örneğin, bir beden eğitimi öğretmeni, sporcu öğrencileri önceden tespit ederek, okul yaşamında da bu öğrencilerin derinlemesine çalışma yürütmesine olanak sağlayabilecek.    Böylece öğrencilerin akademik başarısının yanında sosyal başarıları da ön plana çıkarılacak. Artık bir öğrenci, sadece ders notlarına göre değil, yaptığı sosyal faaliyetlere göre de değerlendirilecek. Öğrencilere verilecek sosyal etkinlik belgelerinde, öğrencilerin eğitim öğretim yılı boyunca okulda, ilçede, ilde, bölgede, ulusal veya uluslararası düzeyde katıldıkları yarışmalar, etkinlikler, tasarladıkları ürünler ayrıntılı döküm halinde yer alacak. Böylece ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yaptıkları tüm sosyal etkinlikler e-okuldaki resmi kayıtlardan takip edilebilecek.   

Sosyal etkinlikler neler olacak? 

Öğrencilerin gerçekleştirdiği sosyal etkinliklerin e-okul sistemine işlenmesi için 3 ayrı kategori belirlendi. Buna göre, öğrencilerin sosyal etkinlik belgelerine "Okul etkinlikleri", "Merkezi etkinlikler" ve "Okul dışı bireysel etkinlikler" şeklinde veri girişi yapılacak. Okul etkinlikleri, en az bir danışman öğretmen rehberliğinde oluşturulan öğrenci kulüplerindeki faaliyetlerden oluşacak. Bu etkinlikler, öğrenci kulüpleri tarafından önceden planlanmış sosyal etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmalarını kapsayacak.   

Merkezi etkinlikler 

Merkezi etkinlikler ise Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatınca düzenlenen bir projeye ya da diğer kurum ve kuruşlarla imzalanan bir iş birliği protokolüne, izne bağlı yapılması istenen etkinliklerden oluşacak. Bu kapsamdaki etkinlikler, Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının ilgili birimi tarafından Sosyal Etkinlik Modülü´ne önceden işlenecek. İlgili ders öğretmeni, etkinlik bitiminde öğrencilerin bilgilerini modüle işleyecek.   

Okul dışı bireysel etkinlikler 

Öğrencilerin, MEB tarafından uygun görülen ve belirlenen kurum ve kuruluşlarda, velisinin bilgisi dahilinde, kendi ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda okul dışındaki merkezi veya mülki idare tarafından onaylanmış etkinlikleri de e-okul modülüne işlenecek. Okul dışı bireysel etkinlikler, Millî Eğitim, Gençlik ve Spor, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Aile ve Sosyal Politikalar ile Kültür ve Turizm bakanlıklarına bağlı kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, belediyeler ile diğer resmi kurum ve kuruluşlarca düzenlenenlerden oluşacak. Bakanlık, bilimsel etkinlikleri bilim olimpiyatları, bilim şenlikleri, bilim fuarları, bilimsel proje yarışmaları, patent sahibi olma, faydalı model sahibi olma, bilimsel toplantılar, bilimsel araştırma yarışmaları ve zeka oyunlarına katılım olarak belirledi.   

Kültürel etkinlik kategorileri 

Kültürel etkinlik kategorileri ise müze, ören yeri, tarihi mekan, sanat galerisi, doğa gezileri ile mesleki alanlara yönelik tanıtım gezileri, sözlü gelenekler ve anlatımlar, gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar ritüeller ve şölenler, doğa ve evrenle ilgili bilgi ve uygulamalar, el sanatları geleneği, mesleki alanlar olacak.   

Sanatsal etkinlik kategorileri 

Millî Eğitim Bakanlığının belirlediği sanatsal etkinlik kategorileri arasında resim, grafik sanatlar, geleneksel Türk sanatları, özgün baskı resmi, heykel, seramik, rölyef, çini, origami, maket, mask, şan (solo), koro, üflemeli çalgılar, mızraplı/tezeneli çalgılar, vurmalı çalgılar, yaylı çalgılar, tuşlu çalgılar, orkestra, şiir(sözlü anlatım), münazara, sunuculuk, konferans/panel /forum, mülakat/röportaj, şiir (yazılı anlatım), hikaye/tiyatro metni /roman, deneme /makale/fıkra, fabl/masal, mektup/günlük/anı, biyografi/otobiyografi, sohbet/eleştiri/gezi yazısı, tiyatro, bale, opera, drama, dans, sinema, yabancı dil etkinlikleri ve mekan sanatları yer alıyor.   

Sportif etkinlik kategorileri 

Kılavuzda, öğrencinin okulda veya okul dışında, belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yaptığı, fiziksel ve zihinsel etkinlikler ile spor yarışmaları ve sportif eğitim çalışmalarının kategorileri de belirlendi.

Toplum hizmeti çalışmaları başlığında ise öğrencilerin gönüllü olarak yürüttüğü toplum hizmeti çalışmaları da kayıt altına alınacak.  

Kaynak: MEB   

e-Okul Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formuna kurumsal bilgiler sekmesinden ulaşabilirsiniz.

Öğretim programlarının yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti ile bu kapsamdaki diğer çalışmalar sosyal etkinlik olarak kabul edilir.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında öğrencilerimizin bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler ile toplum hizmeti çalışmalarına katılımı kayıt altına alınmaktadır. Bu bağlamda sosyal etkinliklerin artırılarak yaygınlaştırılmasının sağlanması, sosyal etkinliklere yönelik izleme ve değerlendirmenin yapılması ve her öğrenciye ait bir sosyal etkinlik portfolyosu oluşturulması amaçlanmıştır.